Wat is Sound Design?

Je wilt een film of animatie laten maken; voor je bedrijf, voor een nieuw product of om een bepaalde dienst uit te leggen. Een uitleg-animatie wordt ook wel een explanimation genoemd, een mix van de engelse woorden ‘explain’ en ‘animation’. Oftewel een filmpje waarin middels leuke, catchy of gewoon strakke graphics jouw boodschap wordt overgebracht naar de kijker. Dat is stap 1, je bent goed op weg.

Maar nu komt het; de animatie komt pas tot leven als er geluidjes te horen zijn. Bij een voorbij rijdende auto hoor je natuurlijk de motor ronken, zelfs bij een elektrische auto hoor je de wrijving van de rollende banden over de straat. Een voetganger hoor je aan komen lopen en ook een overvliegende vogel maakt geluidjes. Alleen, die geluiden moeten toegevoegd worden. En dat toevoegen van de geluiden, dat is wat de Sound Designer doet.

Waarom Sound Design?

Zoals hierboven al omschreven; Sound Design is het geluid onder een film of animatie. Zonder Sound Design klinkt de film ‘dood’, vroeger werd daar de term ‘stomme film’ voor gebruikt. Sommige van deze films waren zeer geliefd, neem bijvoorbeeld de Laurel & Hardy series. Maar vandaag de dag wil je dat een film impact heeft en geeft. De beelden zijn prachtig dus ook het geluid moet dat zijn. Het geeft nét die extra dimensie. Sound Design kan subtiel maar ook overheersend zijn, het hangt maar net af van de boodschap. Maar 1 ding is zeker; zonder Sound Design komt jouw boodschap niet krachtig over. Zonde toch?

Ben jij er klaar voor?

Je wilt dus een film of animatie en je wilt dit MET Sound Design?

Klik hier!

 

Check hier een aantal van onze projecten: