Een sportevenement organiseren

Als organisator van een sportevenement, een marathon of gewone hardloopwedstrijd, wil je natuurlijk het allerbeste voor je sporters en bezoekers. Je wilt uiteindelijk dat ze volgend jaar weer terugkomen.

Om alles in goede banen te geleiden draaien je hersenen overuren. Het kan ook zomaar zijn dat je iets vergeet, of dat je met bepaalde punten in de organisatie helemaal niet bezig wilt zijn.

Event Presentation

Een van die punten kan het geluid zijn, of de muziek. En als we het nog breder trekken, de event presentation.

Bij de start staan de hardlopers zich op te warmen en wat is er nou beter dan een lekkere uptempo track die alle sporters opzweept en in de juiste ‘mood’ brengt. Ook de toeschouwers willen een beetje gezelligheid en daarvoor is de aanwezigheid van een fatsoenlijke geluidsinstallatie essentieel.

Top 40, dance, latin, noem maar op; Onze DJ draait het allemaal. Maar om jouw evenement net dat stukje meer te geven is het gebruik van eigen, op maat gemaakte tunes natuurlijk nog leuker.

Bij iedere start wordt een procedure aangehouden; de gastspreker roept de nodige dingen om en daaromheen kunnen de tunes ingestart worden. Hiermee creëer je spanning en herkenbaarheid. Voor zowel de sporters als de bezoekers. En wat dacht je van een warm onthaal bij de finish?

sportevenement muziek geluid

Je bent niet de eerste

Grote evenementen als de Dam tot Damloop in Amsterdam, maar ook de Nederlandse kampioenschappen Atletiek en EK Baanwielrennen maken al geruime tijd gebruik van event presentation. Goed verstaanbare sprekers, goed klinkende omroep- of geluidsinstallaties maar ook videoschermen of LED schermen voor weergave van het evenement.

Deze organisatoren willen allemaal het beste voor hun sporters en nemen zichzelf serieus, dus waarom zou jij dat niet doen?

Wat kunnen wij betekenen

Wij van Avanze Music hebben al vele jaren ervaring in het verzorgen van event presentation. Wij verzorgden onder andere de muziek en tunes bij de eerder omschreven evenementen. Maar daar houdt het natuurlijk niet op!

Ben jij de volgende organisator die zijn sportevenement naar een hoger niveau wilt tillen?
Neem dan snel contact met ons op!


Sfeerimpressie Dam tot Damloop